Tietoja minusta

Oma valokuva
37-vuotiaan lastentarhanopettajan ajatuksia ja elämää. Harrastuksina juokseminen, puutarha, sisustaminen ja ruoanlaitto. Asiaa ainaisesta laihduttamisesta ;)

maanantai 4. toukokuuta 2015

Pihalla

Kevään suosikkiharrastus: pihakatsaukset. Ei voi olla parempaa kuin seurata kevään etenemistä; kuinka silmut muuttuvat lehdiksi, ja kukat aukeavat ❤️
Jotenkin niin terapeuttista kuljeskella ulkona linnunlaulun soidessa. Vähän sais ilmat lämmetä, jotta tarkenis aamukahvit nautiskella pihalla. Tänä aamulla mittarissa -3,5 astetta, hyrrrrr!Nämä pikkuruiset valkovuokot siirsin pihan reunaan kolme vuotta sitten. Toisena keväänä nousi muutama kukka, ja nyt ne on alkanut selvästi leviämään. Se oli tarkotuskin ;) Saa kätevästi äitienpäiväkimpun omalta pihalta :)

Koristeomppupuu (Malus Makamik) kukkii pian! Lehdet alkaneet aukeamaan, ja nuput melkein näkyvillä. Kevään ehdoton suosikkini ❤️Alppiruusu (Novaja Zembla) taasen on ihan mysteeri. Saapa nähdä kukkiiko tänä keväänä. Alunperin heitä oli kaksi, mutta toinen meni niin kamalan näköiseksi, että heitin mäkeen. Tämä yksilö teki viime keväänä yksi ja puoli kukintoa... Loput nuput osoittautui vain lehdiksi. Alppiruusujen heikkoon menestykseen voi tietty vaikuttaa mun puutarhanhoitoideologia; jos ei hoitamatta pärjää, ei kuulu meidän pihalle.

Köynnösruusu (New Dawn) on selvinnyt ilmiselvästi talvesta hyvin. Eipä juuri tarvinnut leikata kuolleita oksia. Silmuja pukkaa, ja toivottavasti kukkia kesällä :)Ja jottei nyt menis pelkiks pihahommiks koko postaus, oon sentään jaksanut vääntäytyä (todellakin vääntäytyä sanan varsinaisessa merkityksessä) juoksemaan. Kahdeksan kilsan tavispyrähdys tehty (ja niin on muuten eilenkin ;)), vaikka melkein annoin periksi sohvalle... Ja kas kummaa, lenkin jälkeen fiilis ❤️
Ehdin jo kieltäytyä lenkistä, kun pojan jalisharkkakuskausten jälkeen rojahdin sohvalle. Mutta ajatus siitä, miten ottaa päähän, jos vaa laiskottelee... Ihanaa, kun meillä on ystävän kanssa aivan paras "kahden hengen ryhmäpaine" ;) Jos toinen pyytää lenkille, ei voi sanoo "Ei".

Lenkkitarmon jälkihuuruissa kävin koiran kanssa pienen metsälenkin, ja tein lapsille huomiseks mustikkapiirakkaa. WTF :DKyllä taas sädekehä kiillottui ;)

Keväistä viikonjatkoa! Kyllä vain aurinko piristää ❤️

10 kommenttia:

 1. Hyvä Suvi!! Kävin eilen tekemässä jalistreenien aikana n. tunnin reippaan kävelylenkin, vaihtoehtona sille , että olisin jäänyt kentänlaidalle turisemaan muiden tuttujen äitien kanssa. Minulla tapahtui kahden viikon kuntoilunotkahdus, mutta nyt olen yrittänyt taas ryhdistäytyä. Tänään on siis juoksulenkin vuoro...:)

  VastaaPoista
 2. Sä niin oot mun idoli! 8 km on mun seuraava tavoite, tätä nykyä 5 km on jo tekemistä....

  Luonto on nyt niin kaunis! Nautitaan keväästä, joka on ihmisen parasta aikaa!! Puss!

  VastaaPoista
 3. Keväällä kyllä huomaa miten nopeasti alkaa kukat kukkimaan ja ruoho vihertämään ja kohtahan sitä pääsee jo leikkaamaankin :) Ihana lukea juoksulenkkeilyjuttujasi nyt varsinkin kun itse poden alaselkäkipua ja minut määrättiin vuodelepoon ja buranaa huuleen :(

  VastaaPoista
 4. On kyllä ihanaa seurata luonnon ja puutarhan henkiin heräämistä keväisin <3. Meidän takapihalla on sinuvuokkoja jo muutamia, valkovuokot antavat vielä odottaa itseään. Itse olen ollut niin kiireinen alkuviikon, etten ole lenkille ehtinyt. Kamalasti ohjelmaa tällä viikolla! No, onneksi ruokailujen kanssa on kuitenkin mennyt loistavasti :).

  VastaaPoista
 5. Ihanasti vihertää teillä! Ei täällä vaan vielä ole mitään vihreää, eilen kuitenkin kävelylenkillä jotenkin aisti kevään ihan kaikilla aisteilla, ihanaa :).

  Ja kyl se vaan niin on, että lenkki se on joka lopulta pistää hymyilyttämään :). Ystävien pienryhmäpaine on huippujuttu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä oli eilen jo ihan kesä. +20 parhaimmillaan. Tänään tosin jo huonompi päivä :/ Siis sään suhteen, onhan perjantai ;)

   Poista
 6. Kevät on ihan parasta aikaa - energiaa riittää niin pihahommiin, juoksemiseen kuin leipomiseen. =)

  VastaaPoista