Tietoja minusta

Oma valokuva
37-vuotiaan lastentarhanopettajan ajatuksia ja elämää. Harrastuksina juokseminen, puutarha, sisustaminen ja ruoanlaitto. Asiaa ainaisesta laihduttamisesta ;)

torstai 14. toukokuuta 2015

Helatorstain pihahommia

Todella tarpeeseen tuli pari ylimääräistä arkivapaata. Kamala väsymys vaivannut viime aikoina, ja olikin kiva aloittaa aamu nukkumalla pitkään. Ihana auringonpaiste herätti aamulla. Aamukahvia ilman kiireen häivää. Parasta.

Aamupäivällä suuntasin puutarhamyymäläkierrokselle kukkapenkkiprojektin innoittamana. Sieltä löytyikin sitä sun tätä, ja tietty multaa :DPari fiilistelykuvaa hankinnoista; toivottavasti ne näyttävät joskus tällaisilta ;)

Kiinanpioni Shirley Temple

Tarhapioni Festiva Maxima (näitä ostin kaksi)Ja nyt itse projektikohteeseen... Pienen tonttimme nurkassa on iso kivenjärkäle. Sen ympärillä on ollut milloin mitäkin kasvamassa. Kiven ympärillä on ollut aivan liian vähän multaa, ja ei siinä ole oikein mikään menestynyt. Kiven päällä kasvaa kitukasvuinen köynnöshortensia, ja oikealla puolella viime syksynä istutettu koristeomenapuu "Hopa". Ikävä kyllä rusakot kävivät järsimässä sitä talvella, joten nähtäväksi jää selviytyykö kesään. Etualalla näkyvä pikkuröntti on juuri istuttamani BellaAnna-hortensia. Pieni epäilys, saanko sen ikinä kukkimaan.Päivän kaivamisen ja multaroudaamisen lopputulos. Penkki kohosi ja laajeni. Koristeomenapuu muutti uuteen paikkaan hortensian viereen.Koristeomenapuun vanhalle paikalle istutin alppiruusun. Vanha alppiruusu etualalla on samaa sorttia.
Nurmikkokin kaipaa jo leikkausta ;) Huomenna konetan, jos ei sada.Ajatuksena istutuksissa oli se, että siellä olisi vähän eri kuukausille väriä. Alppiruusu kukkii ekana, seuraavana tarhapionit, joita seuraa kiinanpioni. Loppukesän kaunistuksena  syysleimut ja kultahelokki. Mielenkiinnolla odotan, saadaanko minkään näköistä kukkaloistoa tänä kesänä. Kaikki on niin pieniä vielä. Toivottavasti juurtuvat hyvin, ja kukoistavat seuraavina kesinä :)Etualalla "kiertää" kultahelokit, keskellä pionit ja syysleimut. Syysleimua aion jakaa heti ensi keväänä. Köynnöshortensia sai kaveriksi kärhön (Ville De Lyon).

KultahelokkiEipä varmaan tarvii kertoo erikseen, etten ehtiny lenkkeillä tänään :D Tosin en ehtinyt syömäänkään, joten bueno päivä. Vähän ikävä vaivaa; mies ollut 12 päivää reissussa. Vielä kuusi yötä (tai seitsemän), niin pitäis saada hänet hetkeks kotiin. Onneks on itellä vielä kolme vapaata <3 Pihahommat siis jatkuu...

3 kommenttia:

 1. Kylläpä olet ollut ahkera ja aikaansaava. Meidän pihalla on samantapainen kivi (tai oikeastaan kolmen kiven rykelmä), mutta sen ympärillä kasvaa vain kuunliljoja ja ikivihreitä tuijia....sellaista huoltovapaata istuttamista. Keväisin käyn kääntämässä vain mulla ja ottamassa isoimmat rikkaruohot pois. Voi olla, että innostun itsekin kokeilemaan jotain värikkäämpää. Jään mielenkiinnolla seuraamaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pionit on ainakin ihania, eivätkä suuremmin vaadi hoitamista. Toinen suosikkini on erilaiset hortensiat ja kärhöt. Eivät siis tarvii suurempaa "kitkemistä" ja hoitamista, mutta saa joka vuosi väriä pihalle :)
   Tää on oikeestaan eka kukkapenkki meidän pihalla. Muuten on istutuksii siellä täällä :D

   Poista
 2. Vautsi, ihan mahtavaa puutarha touhuilua! Kultahelokki on aika kova leviämään, kunhan asettuu paikalleen :D

  VastaaPoista