Tietoja minusta

Oma valokuva
37-vuotiaan lastentarhanopettajan ajatuksia ja elämää. Harrastuksina juokseminen, puutarha, sisustaminen ja ruoanlaitto. Asiaa ainaisesta laihduttamisesta ;)

sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Sähkökatkos

Yöllä tuli valvotuksi enemmän tai vähemmän myrskytuulen vuoksi. Välillä kuulosti siltä, et katto lähtee pään päältä. Sähkötkin meni, joten ihana herätys aamuyöllä, kun ne palasivat. Pakastin alkoi nimittäin hälyttämään, koska lämpötila oli enää -3 astetta :/

Aamulla alkoi takanlämmitys, ettei ainakaan vilua jouduttais kärsii...
Puoli yhdentoista jälkeen alkoi uusi katkos, joka kesti melkein kolme tuntia. Mietittiin jo, joudutaanko valmistaa lounas grillissä. Lopulta päätettiin, et isäntä hakee Apsilta voileipätarvikkeita (luotto sähköjen palaamisen oli suuri).
Ja niinpä sähköt tuli takaisin ennen leipiä :D Saatiin sit kuitenki ihan oikeet ruokaa :)

Ihana aurinko paistoi tänään. Tosin päivä meni sitä sisätilois ihailles, kun ulkona oli niin jäätävää. Ainoastaa pari pikasta lenkkiä Lumin kanssa.Oli kyllä taas jännä huomata, ettei ilman sähköä pysty tekee oikee mitää!
Pyykki- ja tiskikone odottivat ladattuina.
Imuroida ei pystynyt. PLÄÄH!
Lapsille teki kyl ihan hyvää keksiä muutakin tekemistä ku tabletti/ kännykkä ;)

Huolimatta kylmyydestä ja jäätikkökelistä tänään vielä vajaan tunnin juoksulenkki edessä. Sitten voikin hyvällä omalla tunnolla lepäillä huomisen työpäivän jälkeen. :)

6 kommenttia:

 1. Tuossa ensimmäisessä kuvassa oleva pitsimatto on NIIN hieno. Minulla on samanlainen, mutta pienempi vessassa...se kun jäi minulla suunniteltua pienemmäksi. Oletko itse tehnyt sen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisinki sanoa, et oon ite tehny :D
   Vessaan onnistuin jotenki saamaa n. 80 cm halk. Aura-maton. Siitäki uhkas tulla lentävä matto, kun maton reunat alko uhkaavast laineilla.
   Ilmeisesti mulla on nii "löysä käsiala" nois virkkaushommis, et alkaa lainehtii reunat sitä enemmän, mitä isommaks tekee...
   Alun perin tuota olkkarin Juhannusruusua varten ostin n.5 kiloa ontelokudetta. Tein mattoa n. 1,2 metriseks varmaan viikon, ja totesin, että karseelta näyttää :D
   Kuin ihmeen kaupalla bongasin yhdestä Facebook-ryhmästä erään naisen, joka täällä kotipaikkakunnalla kauppasi käsitöitään mm. virkattuja mattoja.
   Laitoin hänelle postia, et mul olis viis kiloo kudetta, muttei riittävästi taitoa ;) Hän lupasi tehdä maton 50 eurolla. Vein kuteet hänelle, ja vajaan vuorokauden päästä hän laittoi viestiä, et valmis olisi?!?
   WHAAAT?! :D
   Matto oli aivan täydellinen n. 160 cm halk. Aivan ihana käytössä, kun voi koneessa pestä ja lingota! Kuivuu n. vuorokaudessa pesun jälkeen.
   Että sellainen käsityöläistarina :D

   Poista
 2. Oi, kuinka teillä on kaunista! Täällä päin oli onneksi sähkökatko vain puoli tuntia. Varaavaa takkaa kuitenkin lämmiteltiin ahkerasti koko viikonloppu, tuuli tunkee sisään vanhan talon ikkunanpielistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Jotenkin kaipais ite jotain uudistusta kotiin. Melkeen seitsemän vuotta asumista takana, ja sitä sun tätä tekis mieli muutella. Kai se kuuluu asiaan (=naisen elämään). ;)
   Vanhat talot on ihania! Kamala kateus iskee varsinkin, ku pihat yleensä niin ihania. :)
   Meillä kaikki jotenkin niin keskeneräistä vieläkin.

   Poista
 3. Kaunista teillä, ihana tuo takka! Innolla odotan uuteen kotiin muuttoa, kun sielläkin on kaunis takka. Tosin kesällä sitä tuskin tulee liiemmin polteltua :D Mut tulee sieltä seuraava syksy ja talvi sit! Meillä ei ollut sähkökatkosta tietoa, kai, olin töissäkin pahimman myrskyn ajan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Takka tuo ihanaa lämpöä ja tunnelmaa. Täytyy myöntää, et oon ite aika laiska takanlämmittäjä ;)
   Milloin pääset muuttamaan? Meille tulee huhtikuussa seitsemän vuotta siitä, kun muutettiin tähän itse rakennettuun kotiin.
   Ihanaa aikaa, kun saa ensin sisustaa mielessään. Ja voi sitä hetkeä, kun tavarat on omilla paikoillaan.Tsemppiä muuttoon!

   Poista