Tietoja minusta

Oma valokuva
37-vuotiaan lastentarhanopettajan ajatuksia ja elämää. Harrastuksina juokseminen, puutarha, sisustaminen ja ruoanlaitto. Asiaa ainaisesta laihduttamisesta ;)

maanantai 2. helmikuuta 2015

Lempileivonnainen <3

Lähestyvä Runebergin päivä aiheutti poltteita jo viikonloppuna. Tänään oli pakko ryhtyä tuumasta toimeen, ja leipasta tortut. :)

Leipomisen harmittavin osuus kipot ja sotkut :PPäätin soveltaa Iloleipuri-sivun hyväksi havaittua ohjetta. Vehnäjauhot vaihdoin spelttijauhoihin, kun niitä kaapista löytyi. 

Aleksilla ja naapurin pojalla oli hauskaa, kun pursotin taikinan vuokiin. Näytti kuulemma ihan Lumin kakalta. 
Poijjaat uskaltautuivat kuitenkin syömään taikinaa ;)Uunista ulos.Lasten versiot omppumehulla kostutettuina.Aikuisten Amaretto-kostutetut tortut. Todella mureita tuli. Kostuketta laitan yöksi lisää ;)Pitäis laittaa jonkun sortin ruokaremppa alkuun... Tuli vaan mieleen :D
Josko huomenna taas lenkkipolku kutsuis. Uudet lenkkarit saapuu postiin (toivottavasti) huomenna, niin testilenkin vois vetästä :)

Koiran iltalenkin jälkeen oli pakko räpsio vielä pari kuvaa. Aika kaunista :)


3 kommenttia:

 1. Kadehdittavaa leipomisinnokkuutta!!! Mulle tulee aina huono omatunto, kun luen näitä ruoka-/leipomispostauksia. Harvoin innostun tekemään tai kokeilemaan mitään...Jos nyt saisin tehtyä edes niitä laskiaispullia!!! Hallilla nähdään! T: Satu

  VastaaPoista
 2. Poikien suusta kuulee aina ihan parhaat totuudet :).

  Runebergin tortut on vähän samanlainen juttu kuin joulutortut. Niitä molempia tekee mieli, mutta yhden kun syö, niin se olikin sitten melkein siinä :)

  VastaaPoista
 3. Juu, poikien jutut on usein aika lystikkäitä ;)
  Yks torttu tuli tuhottuu, ja melkee kulutettuuki. Kuluttamisosuudesta lisää ehkä jo tänään, jos jaksan työtehtävien jälkeen kirjotella uudesta urheilusijoituksestani :)

  VastaaPoista